Pasmaatweg 31 - Hengelo

+31(0)74-2500 285

Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over!

Geurtsen Groep neemt machineproducent Gemini Techniek uit Haaksbergen over. Hierdoor ontstaat een nog sterkere groep die regionaal, nationaal én internationaal klanten flexibel en professioneel kan bedienen.

Gemini Techniek is een wereldwijde machineproducent op het gebied van vloeistofhandling. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en op maat produceren van vul-, doseer- en reinigingsmachines. Gemini heeft daarnaast verschillende gestandaardiseerde machines ontworpen. Vooral in de verf- en lakinstallaties is het bedrijf een veelgevraagd expert. Tevens verzorgt Gemini installatie, onderhoud en service van de machines. Akzo Nobel, BASF en Hempel behoren onder andere tot de klanten.

Veel expertise

Machinefabriek Geurtsen in Deventer is door de jaren heen uitgegroeid tot een moderne machinefabriek. De Geurtsen Groep is ontstaan door meerdere overnames, waaronder machinefabriek Westerhof uit Denekamp (2016) en Servicegroep BST uit Hengelo (2017). De groep rekent uiteenlopende bedrijven als Ben & Jerry’s, Stegeman en Nouryon tot haar klantenkring.

Met de toevoeging van Gemini Techniek aan de Geurtsen Groep is er in Oost-Nederland een organisatie ontstaan met veel expertise, moderne faciliteiten en een uitgebreide personele capaciteit van meer dan 200 man. Door de intensieve samenwerking kunnen de zusterbedrijven samen nog beter inspringen op de ontwikkelingen in de markt en kan een totaalpakket worden geleverd aan de klanten. De toegenomen flexibiliteit van de bedrijven is een belangrijk voordeel in de markt.  Patrick Geurtsen, directeur van de Geurtsen Groep: “De eisen die aan onze organisatie worden gesteld zijn strenger, terwijl de vraag naar snelheid en flexibiliteit aanzienlijk is toegenomen. We hebben niet alleen een groter team aan snel inzetbare technische specialisten, maar ook een grotere productiecapaciteit. Zo kunnen we flexibeler plannen, eff ciënter produceren en sneller leveren.”Han Nijland, een van de eigenaren van Gemini Techniek: “We hebben met Geurtsen Groep een goede match gevonden. Door deze samenwerking kan Gemini Techniek verder professionaliseren en doorgroeien in een volgende fase. Alle bedrijven in de groep profiteren van de synergievoordelen. We hebben alle vertrouwen in deze mooie stap.