Pasmaatweg 31 - Hengelo

+31(0)74-2500 285

HITEC

Continuous power in your control

Hitec ontwikkelt, vervaardigt, levert en onderhoudt noodstroom systemen die de continue stroomvoorziening van kritische systemen waarborgen. De producten van Hitec, in de markt bekend als ‘Diesel Rotary Uninterruptible Power Supply (UPS) systems’, slaan kinetische energie op in een inductie koppeling. Bij een stroomuitval worden de eerste seconden overbrugd door de inzet van deze kinetische energie, waarna de geïntegreerde dieselgenerator de stroomvoorziening overneemt.

HKf1099-n38w0pkpbpjmmt1kc9xrzq4iq3yinvzihzrzn0r9nw.jpg

Beschermen van kritische processen

Hitec levert onder meer aan datacenters, financiële instellingen, semiconductor producenten, ziekenhuizen, infra projecten en vliegvelden. Het hoofdkantoor en de productielocatie van Hitec zijn gevestigd in Almelo. Klanten worden wereldwijd bediend door dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Spanje, Rusland, China, Singapore, Maleisië en Taiwan alsmede een uitgebreid netwerk aan distributeurs. De onderneming heeft circa 240 werknemers in dienst.

Hitec en BST, samen gezonde spanning

Gaan voor het uiterste, alles eruit halen wat erin zit, het zijn kernzinnen voor zowel Hitec als BST. Maar wel “samen”. Als jaren werken Hitec en BST samen waarbinnen BST kritisch mee praat over de aard van werkzaamheden en de mogelijke uitvoering ervan. Procesoptimalisatie en continue verbeteren staan dan ook nooit stil binnen beide bedrijven.

HKf1059_edited-1-n38w0omv4vicb72xhrj5f8d24q35g6vs5v4i5qsnu4.jpg

Dienstverlening BST bij Hitec

BST haar toegevoegde waarde zit in de kern van Hitec’s primaire proces. BST bouwt mee aan het eindproduct zowel elektrotechnisch als mechanisch. Waar nodig vervaardigt BST in haar eigen werkplaats noodzakelijke onderdelen voor deze eindproducten.