Pasmaatweg 31 - Hengelo

+31(0)74-2500 285

ZETON

Zeton als speeltuin voor chemische technologen

Zeton is een bijzonder bedrijf. Iemand heeft het bedrijf eens de kwalificatie “een speeltuin voor chemisch technologen” gegeven. En daar zit een grote kern van waarheid in. Zeton bouwt  pilot plants voor o.a. chemische en petrochemische toepassingen.

Sinds juni 2012 is BST werkzaam voor Zeton op de afdeling waar de installaties gebouwd worden. Vanaf dat moment zijn onze medewerkers op verschillende vakgebieden en niveaus ingezet en betrokken bij diverse projecten van Zeton.

Om te voldoen aan de wensen van Zeton hebben verschillende monteurs en projectleiders interne opleidingen gevolgd bij Zeton. In de afgelopen twee en een half jaar zijn onze lassers, machinebankwerkers, flensmonteurs, tubing monteurs, mechanische monteurs, elektrotechnische monteurs, projectleiders werkzaam bij de bouw, de demontage, het hijsen, transporteren en plaatsen op locatie.

Ook geeft de fabriek dagelijks de nodige ondersteuning m.b.t. het aanmaken van onderdelen.

BST werkt mee aan de pyrolysefabriek

Anno 2014 heeft BST meegewerkt aan de pyrolysefabriek die voor Empyro gebouwd wordt door Zeton. Bij Zeton worden verschillende modules ontworpen en gebouwd. Deze worden vervolgens in Hengelo samengebouwd en vormen met andere modules van o.a. Stork en Host de totale pyrolyse fabriek.

Ook bij dit project zijn vanaf het begin van de bouw een projectleider en verschillende monteurs betrokken geweest. Na de opbouw bij Zeton, zijn onze projectleiders ook betrokken bij de demontage  en transport klaar maken. Vervolgens is begonnen met de opbouw op locatie in Hengelo. Onder regie van een project manager van Zeton is een van onze projectleiders als lead hoisting werkzaam om alle hijswerkzaamheden tijdens de hermontage van de aangeleverde modules aan te sturen en te begeleiden. Daarnaast zijn er monteurs van ons werkzaam bij de opbouw van dit schitterende Zeton project.

Zeton case in de media

In oktober 2014 vond uiteindelijk het groot transport plaats met machineframes van de fabriek in Hengelo.
Zes machines werden vanaf industrieterrein Marssteden in Enschede naar bedrijventerrein Havengebied getransporteerd. Slechts enkele kilometers verderop, maar gezien de afmetingen van de machines was het transport een hele uitdaging. Tijdens het transport werden enkele kruispunten, waaronder de Auke Vleerstraat / Hendrik ter Kuilestraat tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Bij het Havengebied werden de machines overgeladen en per boot vervoerd naar Hengelo. De pyrolysefabriek komt te staan op het terrein van AkzoNobel.