Pasmaatweg 31 - Hengelo

+31(0)74-2500 285

NEDAP

BST verplaatst Eartagmachines

Nedap is een fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor relevante vraagstukken. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld, slimme netwerken voor duurzame energie zijn slechts een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt. (zie ook www.nedapatlowlands.nl)

Voor de afdeling Live Stock Management heeft BST een aantal machines gedemonteerd, verplaatst, gemonteerd en wederom aangesloten op de besturingsmodules en het elektriciteitsnet.

Vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie en daarmee verbandhoudende onlogische logistieke productiestroom heeft Nedap een stuk grond, inclusief bedrijfshal, verworven aangrenzend aan de huidige opstallen. Na een grondige verbouwing heeft BST het startsein gekregen om de zogenaamde Eartagmachines te verplaatsen naar de als nieuw opgeknapte bedrijfshal.

nedap-3-n38w006yjm9ah3m37yepvhi0q85bqgh5jkvvb7y5d8.jpg
nedap-2-n38w006yjm9ah3m37yepvhi0q85bqgh5jkvvb7y5d8.jpg

De nodige voorzorgsmaatregelen

De Eartagmachine is een apparaat wat een hulpmiddel (de Eartag) produceert voor de veehouder. Dit is een apparaatje wat levenslang aan het oor van het vee wordt bevestigd. De veehouder kan door middel van elektronische identificatie nieuwe mogelijkheden aanboren voor zijn bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld voor het automatiseren van processen in en rond de stal. En voor het verzamelen van informatie van elk individueel dier zodat de veehouder de beste zorg aan elk dier kan geven.

De machines die deze eartags produceren moesten dus verplaatst worden. Daar het om speciaal machine’s c.q. precisie instrumenten gaat zijn er de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. In overleg met de BST projectleiders is een traject uitgezet uiteenlopend van bouwkundige aanpassingen aan de oude hal om een onbelemmerd transport te kunnen garanderen, vervoer met speciaal lucht geveerde vrachtwagens om de technisch hoogwaardige nauwkeurig afgestelde machines niet te ontregelen tot heftrucks met speciaal uitgeruste banden die de nieuwe kunststof vloer in de nieuwe hal niet beschadigen.

Volgens afspraak

Na het bepalen van de juiste route (lees: minste oneffenheden en obstakels) is het van groot belang een tijdsplan vast te stellen met de coordinator van Nedap en de productieleider zodat de machine een minimum aan stilstand heeft .

Na het bepalen van de kritische punten hebben wij een special tool (hulpframe) ontworpen waarop de machine verplaatst kon worden zonder te torderen en of vervormen tijdens het transport.

Na het aanbrengen van het hulpframe vindt het loskoppelen en zorgvuldig coderen van de toevoerunits plaats, zodat er geen oponthoud plaatsvindt gedurende de opbouw.

Deze machine is gestopt tijdens productie en draaide de volgende dag al weer volgens de gemaakte afspraken.

nedap-1-n38w014sqgakspkq2gtcfz9hbm0oy5kvvpjcshwr70.jpg

Volle tevredenheid bij NEDAP

Uiteindelijk zijn alle machines door de BST monteurs tot volle tevredenheid van Nedap op de nieuwe uiteindelijke locatie weer gemonteerd en in bedrijf gesteld en liggen er nog een aantal vragenstukken voor BST van deze “intelligente” fabrikant om te bewegen naar een succesvolle samenwerking in de toekomst.

Update cookies preferences